Simptomele deviatiei de sept

Dr. Radu Merchea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, 3,75 / 5)
Încarc...

Aproximativ 80% dintre oameni prezinta un sept nazal deplasat, asadar un sept nealiniat. Septul este cel care separa cavitatile (fosele) nazale si ideal ar fi ca acesta sa fie situat in centrul nasului, si sa separe in mod egal cele doua parti.

Cand o deviatie de sept este severa poate obstructiona una dintre fosele nazale, reducandu-se cantitatea de aer necesara procesului respiratiei. Rezultatul consta in dificultate de respiratie, congestie nazala, sangerare nazala si infectii ale sinusurilor. Deviatia de sept poate fi prezenta de la nastere, insa majoritatea cazurilor apar in urma unui traumatism. In prima faza, tratamentul obstructiei nazale presupune administrarea de medicamente pentru ameliorarea simptomelor, ulterior se recurge la corectarea deviatiei de sept prin interventie chirurgicala.

 

Simptomele deviatiei de sept
Cel mai frecvent simptom al deviatiei de sept este congestia nazala, impreuna cu dificultatile de respiratie. Infectiile repetate ale sinusurilor pot fi, de asemenea, un semn al deviatiei de sept. Alte simptome frecvente includ:

  • sangerarile nazale
  • durere faciala
  • durere de cap
  • hipersecretie
  • respiratie zgomotoasa si sforait in timpul somnului

 

Interventia chirurgicala pentru deviatie de sept
In timpul septoplastiei, chirurgul, lucrand in interiorul nasului, face o mica incizie in sept si indeparteaza excesul de os sau de cartilaj .
Uneori, septoplastia este combinata cu rinoplastia pentru a imbunatati aspectul nasului.

Interventia chirurgicala pentru corectia deviatiei de sept se realizeaza intr-un cadru ambulatoriu, sub anestezie locala sau generala si dureaza aproximativ o ora si jumatate. In mod normal, pacientul poate pleca acasa la trei ore dupa operatie.

Daca experimentezi simptomele de mai sus, nu mai astepta. Medicii din cadrul Clinicii ORL Dr. Merchea te pot ajuta.

Pentru a fi consultat de un medic specialist ORL in regiunea Moldova, va rugam sa sunati la numarul de telefon 0736 372 432. Punctele noastre de lucru sunt Focsani – Str. Popa Sapca si Tecuci – Str. Transilvaniei

Distribuie acest articol

Dr. Radu Merchea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*