Dr. Radu Merchea

Dr. Radu Merchea

Clinica ORL Dr. Merchea

Solicită o programare

Dr. Radu Merchea

Medic Specialist ORL

Program:

Focsani

Luni: 15:00 – 20:00
Joi, Sambata: 9:00 – 13:00

 

Tecuci
Marti: 15:00 – 19:00
Vineri: 9:00 – 13:00

 

  • Membru al Societatii Romane de ORL
  • Membru al Societatii Romane de Rinologie
  • In timpul facultatii, am fost membru in cadrul Societatii Studentilor din Bucuresti si am participat la numeroase proiecte (campanie de donare de sange, preventia HIV, modul de chirurgie aplicata)

 

Am absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti – Medicina Generala în anul 2010 si am devenit Medic Rezident la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie cervicala “Prof. Dr. Hociota” din Bucuresti. Din anul 2015 profesez ca Medic Specialist ORL in cadrul Spitalului de Urgenta ”Sfântul Pantelimon” Focsani si in cadrul Clinicii ORL Dr. Merchea.

Am participat la numeroase congrese, workshop-uri si conferințe si am lucrat doua saptamani ca „visiting doctor” în „KABEG Klinikum am Worthersee” Klagenfurt, Austria, sub indrumarea domnului Prof. Dr. Hans Eckel.

Sunt un cititor pasionat, atragandu-ma, in special, istoria. Sportul este, de asemenea, o parte importanta din viata mea. Joc tenis de camp de doua – trei ori pe saptamână de sapte ani. Iar daca timpul imi permite fac si jogging. Am terminat de doua ori cursa de 21 de Km in cadrul Semimaratonului International Bucuresti.

Calatoriile sunt iarasi importante, majoritatea facandu-le alaturi de sotie si copil.

In cariera unui medic, pregatirea si dedicarea sunt doua dintre cele mai importante aspecte. Am avut privilegiul de a-mi petrece perioada de rezidențiat în Institutul de Fonoadiologie si Chirurgie cervicofaciala ORL “Dr. Dorin Hociota” Bucuresti. Acesta este unul dintre cele mai mari spitale monoprofil din Europa de Est, dispunand de 250 de paturi, 10 Sali de operatii si dotare de ultima ora pentru toata patologia ORL. Practic nu exista nicio intervenție chirugicala sau manevra ORL care sa nu se practice in acest Spital. Asadar, aceasta perioada de formare a insemnat enorm pentru mine, vazand si practicand numeroase interventii chirugicale si proceduri medicale ORL. De asemenea, am activat in serviciul de garzi al acestui spital, care are în jur de 100 de prezentari pe 24h. Garzile în Institutul ORL sunt astfel extrem de solicitante, dar astazi apreciez experiența acumulata in toți acei ani de munca.

Dupa ce am ajuns medic specialist ORL mi-am inceput activitatea în Spitalul Judetean Sf. Pantelimon Focsani.

Aici condițiile sunt diferite, acest spital nedispunand de toate echipamentele moderne ale Institutului ORL, iar numărul de pacienți fiind foarte mare in fiecare zi, transforma astfel toata chestiunea intr-o adevarata provocare (cel puțin din punctul meu de vedere). Trecand peste aceste dificultati am reusit intr-un final sa realizez majoritatea intervențiilor practicate in Bucuresti, in conditii asemanatoare, fiind din acest punct de vedere o adevarata insula de performanta intr-o zona a țării care devine din ce in ce mai uitata de lume.

Insa pregatirea noastra, a medicilor, este o activitate continua, care necesita implicare zi de zi, consum de timp si, desigur, bani. In scopul acesta m-am implicat si am mers ca visiting doctor timp de doua saptamani intr-o clinica moderna si performanta din Austria (KABEB Klinikum, Klagenfurt), o experiența care mi-a deschis noi orizonturi în ceea ce priveste practica meseriei alese.