Ce efecte are aerul conditionat asupra sanatatii

Dr. Radu Merchea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, 5,00 / 5)
Încarc...

Aerul conditionat este utilizat la scara larga atat in cladirile de birouri, cat si acasa. Aceste aparate ne pot face verile suportabile si iernile mai placute. Prea putin insa sunt accentuate efectele negative ale utilizarii aparatelor de aer conditionat, desi ele pot agrava actualele probleme de sanatate sau pot cauza altele noi.

Iata care sunt afectiunile cauzate de aerul conditionat, mai ales celor care lucreaza in cladiri de birouri:

  • Infectii bacteriene

Aerul din interiorul unei cladiri poate fi contaminat intr-o masura mai mare decat cel din afara cladirilor. Din cauza faptului ca oamenii isi petrec majoritatea timpului in sediile de birouri, riscul de imbolnavire creste in cazul persoanelor cu probleme respiratorii si boli cardiovasculare. Aparatele de aer conditionat pot imprastia poluanti precum bacterii, virusuri, polen, mucegai, fire de par de la animale. De asemenea, ele nu aduc aer proaspat de afara si, prin urmare, nu ajuta la diminuarea concentratiei de poluanti din incapere.

Trei dintre infectiile bacteriene cauzate de sistemul de aer conditionat sunt pneumonia, legionella, si febra Pontiac.

  • Sinuzita

Sinuzita presupune inflamarea sinusurilor nazale si este, de regula, provocata de infectii (bacteriene sau virale), dar mai poate fi cauzata si de reactii alergice (la polen, praf, poluanti din aer), aerul uscat din incaperi si sistemele de ventilatie a aerului.

Asadar, pe timp de vara va recomand sa va hidratati corespunzator, sa consumati mai putine proteine, deci mai putina carne, si sa evitati mancarea picanta, alcoolul si cofeina! 

Distribuie acest articol

Dr. Radu Merchea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*