Cele 6 simptome ale vertijului

Dr. Simona Merchea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, 4,60 / 5)
Încarc...
Vertij - Tratament

Ai avut vreodată senzația că te dezechilibrezi, că spațiul în care te afli se învârte cu tine și că realitatea îți scapă de sub control? Dr. Simona Merchea îți spune care sunt cele 6 simptome ale vertijului și care sunt pașii unui tratament complet. 

Vertij cauze si tratament

  1. Ai senzația că locul în care te afli se învârte cu tine
  2. Îți este greață
  3. Senzație de vomă sau chiar vărsături
  4. Nu te mai poți concentra
  5. Îți este greu să te menții pe picioare
  6. Apare panica datorită senzației că nu mai deții controlul asupra propriului tău corp

Iată, deci, ce deosebește amețeala datorată vertijului de alte tipuri de amețeli. Această senzație de rotire a corpului și a obiectelor din jur își poate avea cauza și în alte boli ale urechii interne, sau chiar în anumite boli ale coloanei vertebrale (scolioze, spondiloze), boli osteoarticulare (artroze de genunchi) sau în afecţiuni grave – tumori cerebrale, accidente vasculare cerebrale.

Vertijul este o afecțiune gravă, care trebuie luată în serios și care afectează sistematic viața pacientului. 

Tratamentul vertijului se stabilește în funcție de cauza acestuia. Tocmai de aceea este extrem de importantă diagnosticarea corectă, care se poate face numai cu ajutorul aparaturii performante. Pacienții sunt astfel  supuşi unui examen clinic complex, care ajută la identificarea precisă a cauzei şi a modalităţii de tratament.

Printre cauzele declanșatoare ale vertijului se numără traumatismele craniene, infecţiile virale cantonate la nivelul urechii interne, boala Meniere, infarctele sau accidentele ischemice pe nervul vestibular. Chiar și medicamentele, și mai ales antibioticele, pot deteriora permanent sistemul vestibular, iar vertijul paroxistic poziţional benign poate fi declanşat de o mişcare bruscă a capului.

Tratamentul se stabilește, așadar, în funcție de cauza declanșatoare și de tipul de vertij. Doar un medic specialist vă poate trata într-un mod corect și eficient! Un tratament incorect poate cauza disfuncții, de multe ori iremediabile, ale ambelor sisteme interne de echilibru, întrucât medicamentele acţionează bilateral (atât pe urechea bolnavă, cât şi pe cea sănătoasă).

Distribuie acest articol

Dr. Simona Merchea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*